din nou fără speranțe..

Despre circ

BBC, CNN, Le Figaro,Washington Post au privit cu compasiune situația României din ultimele zile…condamnarea la 2 ani de zile de închisoare pentru fostul prim-ministru, este o încercare palidă de a resuscita justiția română dintr-o mocirlă a corupției generalizare, moștenită din fostul dar reminiscientul sistem comunist… compasiune, jale, trandafiri roșii și cercetări psihologice, toate fac referire la fostul prim-ministru al României, iar televiziunile fac ceea ce știu ele mai bine: spălarea de creiere.

După cum bine știm, fostul prim-ministru a decis acum câteza zile că e mai simplu să-ți zbori creierii decât să execuți o condamnare de doi ani de închisoare…și aceea vagă, persoanele peste 60 de ani beneficiază de o reducere a pedepsei…să fie clar, nu doresc moartea nimănui și cu atât mai puțin, moartea provocată de sine. Totuși, Adrian Năstase a preferat să încerce varianta simplă și anume să-și termine socotelile cu viața. Făcând acest gest, a arătat poporului român alt gest de aroganță…toată lumea știa despre vinovăția sa, însă el a preferat să nu respecte această hotărâre judecătorească…în comparație, așa cum am mai spus în alte posturi, Iulia Timoshcenko (femeie fiind) își duce pedeapsa de 7 ani de detenție în condiții probabil mizerabile, într-o țară în care corupția și asociațiile mafiote sunt mult mai pregnante decât în România. Aș fi populist dacă aș întreba câți ani poate primi un sărac care ar fura să spunem 10 milioane de lei vechi pentru a-și ține copilul în liceu sau și-ar hrăni familia în comparație cu unul care fură statul de aproximativ un milion și ceva de euro plus alte acuzații de șantaj? și primește doar 2 ani de închisoare și aceia bociți și condamnați de toți colegii lui?! Ce este moral în toate acestea?

Revenind la televiziuni… căldarea cu lături s-a umplut zilele acestea deci…prea mulți psihologi invitați își dau cu părerea asupra gestului respectiv…prezentatoarele, prezentatorii (bine instruite/instruiți anterior) răsucesc, scormonesc și modelează rahatul pe toate căile…de ce, cum, de ce nu invers, totuși de ce și în concluzie de ce a făcut Năstase gestul respectiv…pesediștii  (cei din partid) bocesc, sunt zile negre pentru ei…cel care a fundamentat corupția timp de patru ani este la ananghie acum…probabil că toți au făcut-o, și cei de dinainte de 2004 și cei de-după…

Mai nou, în sufletele mioritice se naște un sentiment de compasiune față de fostul corupt…. în plus, ne ajută și televiziunile…rtv, antenele, toate lucrează la clădirea statutului de martir al fostului prim-ministru…circul mass-media actual îmi amintește de un caz al unui mare criminal în Evul Mediu, Gilles de Rais, ucigașul a aproximativ 200 de victime (majoritatea copii). În timp ce era pe rug, așteptând „scânteia eliberării”, a început să țină un discurs atât de melancolic, lasciv și regretabil încât și cei care au suferit de pe urma psihopatului, cereau comutarea sentinței…labilul a ars în cele din urmă, cenușa sa fiind așezată pe paginile unei perioade triste și întunecate a timpului..cazul respectiv a avut loc în epoca Ioanei d`Arc  a Franței…deci acum 800 de ani..în comparație, România în anul de grație 2012, este la nivelul aceleași mentalități…și astăzi bocim pe cei care fac lucruri negative, însă îi înjurăm pe cei care schimbă sau se chinuie să schimbe ceva în țara asta (cazul ICR-ului în această perioadă).

Și Sorin Ovidiu Vântu a primit în cele din urmă o vagă condamnare de 1 an de zile în detenție…neavând probe care să-l incrimineze pentru pentru mârlăniile sale mult mai mari, procurorii au găsit totuși posibilitatea de a trimite ologul în spatele gratiilor pentru șantaj și amenințări (sau ceva asemănător)..

Actualul prim-ministru, în afară de faptul că a reușit să pună doar miniști corupți, plagitatori sau incompatibili, bocește de soarta celui care i-a condus teza de doctorat (și aia făcută cum a fost făcută)…mărunt lector universitar la o universitate de rangul 4 (cred că nu mă înșel) a găsit totuși de cuviință să schimbe conducerea IICMER sau a ICR-ului cu argumentul că sunt prea ”politizate”. Mai marele său, nedormitul și supraveghetorul bolșevic, lici, a încercat și el să facă ceva asemănător în anii `90, când Grupul pentru Dialog Social (compus din intelectualii de atunci) îi punea bețe în roata carului său semi-gorbaciovist. Ponta este un mic bocitor, răspândind în stânga și în dreapta că Băsescu este cel care face tot răul aici…până și gestul lui Năstase ar fi fost provocat tot de Băsescu…sunt extrem de curios, în cazul unui accident (să presupunem că ar intra cu mașina într-un copac), copilotul Ponta pe cine ar învinovăți?!

În concluzie…dragi cetățeni, vizionați posturile de televiziune în această perioadă..cu puțin noroc, veți prinde poate pornografie în direct, crime sau alte spectacole grotești având ca protagoniști pe roxy manelista, pepe, zăvoranu și alte odioase exemplare căutate astăzi de voi…seara,  să nu uitați să vizionați emisiunea celui care mai alină suferința varanului Felix, Mircea Badea…  mâine dimineață, înainte de a trimite copilașii voștri dragi la școală, citiți clik, can-can…a propos de copii voștrii, aceștia vor avea un bacalaureat ”greu” anul acesta (și bineînțeles scump –plocoanele și mita vor fi mai mari anul acesta) s-a întors Abramburica…o nouă generație de ..hai să nu mai ocolim cuvântul, CRETINI se naște, ducând mai departe păcatele unui popor blestemat de toate…

 

NOTĂ:

*din cauza unor probleme la tastatura calculatorului, am neglijat să pun apostroful sau accentul în cazul unor publicații sau a unor nume

 

http://www.youtube.com/watch?v=jBYyps3boU0

 

 

Reclame

Despre Nita Andrei
student, fac. de geografie...

Dorești să adaugi ceva?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: