Guvernul este compromis!

În ultima lună, situația politică a României a fost pe primele pagini ale cotidianelor internaționale, în speță datorită manifestațiilor uriașe din orașele țării împotriva OUG 13. O garantez personal din pricina faptului că zilnic urmăresc presa internațională iar cu excepția politicii anti-islamice a lui Donald Trump din SUA, presa internațională nu a avut prea multe motive de ”breaking news”. Cu toate astea, motivele pentru care țara noastră a căpătat importanță în primele pagini, nu au fost deloc îmbucurătoare și de bun augur: proteste masive în București ca urmare a ordonanțelor menite să slăbească lupta împotriva corupției.

Imaginea unui guvern condus din umbră de un condamnat penal (de o persoană situată pe baricade împotriva legii), duce automat la o decredibilizare masivă în fața partenerilor europeni. În momentele de față, Europa este într-un moment asemănător anilor `30, în care extremismul și discursul populist capătă importanță majoră. România nu își poate permite sub nicio formă abateri de la traseul pro european și pro atlantic în aceste momente în care expansionismul geopolitic al Rusiei este în mare ofensivă. Altfel, riscăm o compromitere și o pierdere a interesului european față de noi. O țară coruptă nu doar influențează negativ o regiune întreagă, dar o și slăbește politic. În România, corupția este prezentă chiar și la nivelul guvernării.

Acest guvern este incapabil și dezinteresat în a menține interesul Europei asupra României. În plus, este incompetent. Avem 27 de ministere și peste 50 de secretari de stat (cele mai multe ministere/secretari de stat din UE). Problema este că majoritatea ocupanților sunt incompetenți și profund vasali unui condamnat penal, originar din jud. Teleorman. Actualmente, acest infractor (def.după dexonline „persoană care a comis o infracțiune; autor al unei fapte care prezintă pericol social, constând în încălcarea unei legi penale, în săvârșirea, cu vinovăție, a unei abateri de la legea penală, și care este sancționată de lege”) are funcția de președinte al Camerei Deputaților (organul legislativ al țării).

În aceste condiții, actualul Guvern trebuie să plece deoarece prezintă un grad major de pericol la siguranța și suveranitatea României! Acest Guvern și-a arătat deja intențiile antinaționale prin: crearea unui număr fără precedent de ministere și posturi de secretari de stat populate de persoane incompetente, numite absolut fără nicio preocupare cu privire la importanța majoră a domeniului, politizarea instituțiilor publice, măsurile legislative având scopul de a împiedica activitatea procurorilor și judecătorilor precum și a construirii unui buget de stat (aflat încă în fază incipientă) ce nu prezintă absolut nicio siguranță în fața unei crize monetare internaționale care conform unor analize, se dovedește a fi recurentă în viitorul foarte apropiat.

Așadar, Grindeanu și echipa sa trebuie să plece!

Reclame

Despre Nita Andrei
student, fac. de geografie...

Dorești să adaugi ceva?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: